
SIGN CODE – YARD SIGNS 
 
The proposed amendments to the Sign Code are directly related to supreme court rulings 
regarding compliance with the First Amendment to the United States Constitution regarding 
municipal regulation of signs across the nation. With this ruling, municipalities are not allowed 
to regulate signage based on what the sign says. However, municipalities still can regulate 
signage location, size, height, brightness, and quantity. 
 
The proposed changes are to Section 17.15.040 Exempt Signs section of the Land Use Code. 
The Exempt Sign regulations explain the types of signage which do not require a Sign Permit.  

 
 

P. Political Signs. Political signs displayed on private property in accordance with an official 
election or signs erected on behalf of candidates for public office and ballot issues 
provided: 

1. The total area of all such signs on a lot does not exceed thirty-two (32) square 
feet; 

 
2. All such signs may be erected no sooner than sixty (60) days in advance of 

the election for which they were made; 
 

3.1. The signs are removed within seven (7) days after the election for which they 
were made; and 

 
4.2. The property owner upon whose land the sign is placed shall give written 

permission for the placement of said signs and will be responsible for 
violations. 

 
 

K. Flags.Flags, crests or banners of nations, or organizations of nations, or states and cities, 
or professional fraternal, religious, civic organizations, or generally accepted military 
service related flags (i.e. POWs) except when displayed in connection with commercial 
promotion. 

 
Q. Religious Symbols. Religious symbols located on a building or lot used for organized 

religious purposes. 
 

  
Y. Temporary Yard Signs. Yard signs are allowed without a sign permit pursuant to the 

following:  
1. In Residential Zoning Districts  

a. Shall not exceed more than two signs per property at any one time;  
b. Shall not exceed 24 square feet total yard signage on any property;  
c. Shall not exceed a height of 42 inches;  
d. Shall not be located in the public right-of-way; and 



e. Shall be located at least five feet from any property line.  
 
2. In All Other Zoning Districts  

a. Shall not exceed more than two signs per property at any one time;  
b. Shall not exceed 24 square feet total yard signage on any property;  
c. Shall not exceed a height of six feet, or 42 inches if placed within a sight 

distance triangle; and 
d. Shall not be located in the public right-of-way. 

 


